Analýza efektivnosti kulturních grantů v Praze - Komárková, Hana; Slintáková, Barbora; Daněk, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato práce se zabývá efektivním nakládáním s veřejnými zdroji. Vymezuje, co je to efektivnost a přibližuje metody, kterými může být efektivnost hodnocena. Dále se zabývá také hodnocením kvality v kultuře a problematikou financování kultury, především divadel. Významnou částí práce je také pojednání o kulturní politice ČR a grantovém systému hlavního města Prahy. Poslední součást práce je zpracována formou případové studie, jejíž nejdůležitější částí je analýza efektivnosti kulturního grantu na příkladu Divadla Semafor. Analýza je provedena pomocí alternativního přístupu k hodnocení efektivnosti, v rámci kterého jsou zkoumány především efekty plynoucí z výdajů návštěvníků divadla a dále také efekty samotného divadla a jeho dodavatelů. Po vyčíslení daňových odvodů je zjištěno, jaká je návratnost grantu do veřejných rozpočtů.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses