Finanční gramotnost dospělé populace - Vu Hong, Ly (2013)
Předmětem práce je problematika finanční gramotnosti v celé své šíři. Předními zájmy jsou vládní politika v oblasti finančního vzdělání, současný stav finanční gramotnosti společně s identifikací jeho stinných stránek a potenciální řešení problematických oblastí zejména v rámci České republiky. Práce je rozdělena do čtyř tematických okruhů. První kapitolu tvoří obecný vstup do problematiky finanční gramotnosti včetně její definice, struktury a významu. V druhé kapitole je rozebrán vládní koncept finančního vzdělávání. Následující část nabízí hodnocení současného stavu z veřejně dostupných výzkumů a cenné závěry. Poslední kapitola je věnována potenciálním řešením vyvozených negativních jevů z předchozího šetření.