Finanční gramotnost dospělé populace - Vu Hong, Ly; Kolman, Marek; Coufal, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Předmětem práce je problematika finanční gramotnosti v celé své šíři. Předními zájmy jsou vládní politika v oblasti finančního vzdělání, současný stav finanční gramotnosti společně s identifikací jeho stinných stránek a potenciální řešení problematických oblastí zejména v rámci České republiky. Práce je rozdělena do čtyř tematických okruhů. První kapitolu tvoří obecný vstup do problematiky finanční gramotnosti včetně její definice, struktury a významu. V druhé kapitole je rozebrán vládní koncept finančního vzdělávání. Následující část nabízí hodnocení současného stavu z veřejně dostupných výzkumů a cenné závěry. Poslední kapitola je věnována potenciálním řešením vyvozených negativních jevů z předchozího šetření.
Vedoucí práce: Marek Kolman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses