Analýza nabídky povinného ručení na Českém trhu - Zych, Michal (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou nabídky povinného ručení na českém trhu. Nejdříve je představena historie a teorie tohoto pojištění. Později jsou uvedeny faktory, které utváří produkt povinného ručení. V další části je zachycen vývoj a aktuální stav pojistného trhu v oblasti povinného ručení. Práce pokračuje kompletní nabídkou produktů všech pojistitelů na českém trhu. U šesti nejvýznamnějších pojišťoven jsou jejich produkty blíže porovnávány. V závěru je použitím modelových příkladů zkoumán vliv segmentace klientů na cenu pojištění.