Vývoj daňového mixu v zemích EU od roku 1995 - Král, Petr; Kubátová, Květa, 1952-; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá tematikou daňového mixu v zemích EU. Hlavním cílem je analýza vývoje daňového mixu a jeho srovnání mezi novými (12) a původními členskými státy (17) EU v letech 1995 - 2008. První teoretická část práce je zaměřena na základní daňové pojmy, které se týkají tematiky daňového mixu, jako daň, daňový systém či daňová kvóta. V druhé aplikační části je zkoumána daňová kvóta, jako jedna z důležitých oblastí daní. Následující část reflektuje podíl přímých, nepřímých a ostatních daní v zemích Evropské unie na daňovém mixu. Práce je zaměřena na komparaci daňového mixu a jeho vývoje s členskými státy Evropské unie s důrazem na srovnání původních a nových ČLS. V závěru práce je provedeno kompletní statistické srovnání daňových mixů zemí EU a zhodnocení vývojových tendencí.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses