Analýza vývoje kvality úvěrového portfolia Českých bank - Talašová, Monika; Dvořák, Petr, 1960-; Matejašák, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem bakalářské práce je zmapovat vývoj úvěrového rizika v portfoliích úvěrů dvou největších bank působících na českém trhu, Komerční banky a Československé obchodní banky. V práci sleduji kvalitu úvěrového portfolia v jednotlivých letech a nacházím možná vysvětlení pro její změny. Beru v potaz vlivy nejen uvnitř banky, ale i vlivy vnější, neboť úvěrové riziko je neodmyslitelně spojeno s celkovou makroekonomickou situací. Sledovaná dekáda nese punc výjimečnosti. Byla obdobím, kdy do většiny bank vstoupil a následně převážil zahraniční kapitál. Byla obdobím, kdy byly položeny a dále formovány základy moderního přístupu k řízení úvěrových rizik. A stejně tak byla obdobím, kdy banky ustály finanční krizi bez pomoci státu. Výsledkem by měla být ucelená představa vývoje kvality portfolia úvěrů od doby privatizace.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses