Právní, účetní a daňové aspekty fúzí v ČR - Haluza, Jan; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Marková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá právními, účetními a daňovými aspekty fúzí v právním prostředí České republiky, zejména v návaznosti na novelu zákona č. 125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev a s ním souvisejících právních předpisů. V práci jsou dále uvedeny hlavní rozdíly v účetním řešení přeměn při postupování dle českých účetních norem a dle IAS/IFRS, vymezeny základní charakteristické znaky fúzí a akvizic a nastíněn jejich současný význam v mezinárodním kontextu. Výše uvedené je demonstrováno na konkrétním případu spojení dvou kapitálově propojených společností z oblasti telekomunikací. Za použití kvantitativních a kvalitativních metod je v závěru práce rovněž zhodnocena úspěšnost vybrané transakce.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses