Změny daňových předpisů ve vybraných evropských státech - Polívka, Ondřej (2013)
Hlavním cílem práce je analyzovat a porovnat kvantitativní a obsahové změny u daně z příjmů a daně z přidané hodnoty v letech 2004-2012 v České republice, na Slovensku a v Německu. Dalším cílem je zjistit vnímání daňové jistoty v těchto třech zemích. Ve sledovaném období došlo v České republice vícekrát k novelizaci zákona o dani z příjmů a dani z přidané hodnoty než na Slovensku. V letech 2006-2012 došlo v Německu k více novelizacím zákona o dani z příjmů a méně o dani z přidané hodnoty než v České republice. Větších technicko-faktických novel bylo poměrově nejvíce v České republice. V Německu bylo nejvíce faktických novel a na Slovensku čistě technických. V České republice došlo k 5 změnám sazeb DPH. Na Slovensku ke 4 a v Německu k 1.