Změny daňových předpisů ve vybraných evropských státech - Polívka, Ondřej; Tepperová, Jana; Vítková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Hlavním cílem práce je analyzovat a porovnat kvantitativní a obsahové změny u daně z příjmů a daně z přidané hodnoty v letech 2004-2012 v České republice, na Slovensku a v Německu. Dalším cílem je zjistit vnímání daňové jistoty v těchto třech zemích. Ve sledovaném období došlo v České republice vícekrát k novelizaci zákona o dani z příjmů a dani z přidané hodnoty než na Slovensku. V letech 2006-2012 došlo v Německu k více novelizacím zákona o dani z příjmů a méně o dani z přidané hodnoty než v České republice. Větších technicko-faktických novel bylo poměrově nejvíce v České republice. V Německu bylo nejvíce faktických novel a na Slovensku čistě technických. V České republice došlo k 5 změnám sazeb DPH. Na Slovensku ke 4 a v Německu k 1.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses