Podpora financovania sportu z verejnych zdrojov v CR a SR. - Ščur, Jakub (2013)
Hlavným cieľom bakalárskej práce je zhodnotiť vývoj výdajov z verejných zdrojov do oblasti športu v Českej a Slovenskej republike. V prvej časti je popísaný vplyv športu na spoločnosť a ekonomiku. V druhej časti je analyzované financovanie športu v Českej republike a Slovenskej republike. Veľká pozornosť je v tejto časti venovaná analýze vývoja dotácií zo štátneho rozpočtu obidvoch krajín do športu. V tretej časti je porovnaný vývoj podpory športu zo štátneho rozpočtu a z verejných zdrojov v Českej republike a Slovenskej republike.