Islandská bankovní krize - Jirásek, Tomáš; Dvořák, Petr, 1960-; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá islandskou finanční a zejména bankovní krizí. V první části se věnuje obecnému představení Islandu jako státu. Ve druhé části, tedy v "době předkrizové" a jejích podkapitolách nastiňuje ekonomický vývoj od roku 2000 do roku 2008 a následně popisuje obecné příčiny krize a jejich poznávání ve výročních zprávách banky Kaupthing. Třetí část ukazuje průběh finanční krize a dopad na místní finanční systém a instituce. Závěrem je v práci rozebírán pokrizový vývoj země.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses