Protikrizová daňová opatření v Irsku - Kahounová, Vendula; Kubátová, Květa, 1952-; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem bakalářské práce Protikrizová daňová opatření Irska je analyzovat účinnost daňových opatření, která zavedla irská vláda. V první části studuje vývoj irského daňového systému a jeho charakteristiky v období před krizí. Na základě studia irského daňového systému v druhé části analyzuje jeho mechanismus a fungování. Třetí kapitola poskytuje základní informace o vývoji krize v Irsku a jeho makroekonomických veličin. Čtvrtá část obsahuje daňová opatření u hlavních daní, které učinila irská vláda k nastartování ekonomiky. Poslední část vyhodnocuje účinky daňových opatření podle daňové kvóty a struktury daní.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses