Možnosti finačního zajištění ve stáří v podmínkách ČR - Peichlová, Soňa (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku produktů sloužících ke krytí potřeb ve stáří v podmínkách České republiky, které mohou být vhodným doplňkem k neustále se snižujícím se hodnotám starobního důchodu vypláceného státem. Z počátku charakterizuji současnou situaci českého důchodového systému a jeho povinnou transformaci do vícepilířového systému. Následující kapitoly jsou věnovány analyzování jednotlivých produktů z pohledu tvorby úspor na stáří. V poslední kapitole srovnávám jednotlivé produkty a snažím se doporučit nejvhodnější způsob zabezpečení se na stáří vzhledem ke konkrétnímu stavu příjmů a výdajů.