Možnosti finačního zajištění ve stáří v podmínkách ČR - Peichlová, Soňa; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku produktů sloužících ke krytí potřeb ve stáří v podmínkách České republiky, které mohou být vhodným doplňkem k neustále se snižujícím se hodnotám starobního důchodu vypláceného státem. Z počátku charakterizuji současnou situaci českého důchodového systému a jeho povinnou transformaci do vícepilířového systému. Následující kapitoly jsou věnovány analyzování jednotlivých produktů z pohledu tvorby úspor na stáří. V poslední kapitole srovnávám jednotlivé produkty a snažím se doporučit nejvhodnější způsob zabezpečení se na stáří vzhledem ke konkrétnímu stavu příjmů a výdajů.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses