Daňový a sociální systém Norska - Štursa, Mojmír (2013)
Cílem mé bakalářské práce je podrobně popsat norský daňový systém. V první kapitole shrnuji historický vývoj systému a jeho současné fungování. Zaměřuji se na složení daňového mixu a způsob výběru daní. Druhá kapitola obsahuje jednotlivé daně, které přehledně rozděluji podle typu. Pokouším se vysvětlit jejich důležitost pro celkový systém. Ve třetí části se snažím popsat problémy, kterými země trpí, a navrhnout jejich případné řešení. Na závěr dělám srovnání s Českou republikou.