Analýza nezaměstnanosti v rakouském regionu Burgenland - Křížová, Zuzana; Poláková, Olga, 1944-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem diplomové práce je analýza vývoje nezaměstnanosti v rakouské spolkové zemi Burgenland, v porovnání s ostatními spolkovými zeměmi a celorakouským průměrem. Úvodní část diplomové práce se věnuje teoretickému vymezení pojmu nezaměstnanost, dle metodologie ILO. Dále práce rozebírá obecně rizikové skupiny na trhu práce a definuje aktivní a pasivní politiku zaměstnanosti jako způsob řešení tohoto problému, s návazností na konkrétní analýzu nástrojů aktivní a pasivní politiky zaměstnanosti Rakouska. Praktická část diplomové práce analyzuje vývoj nezaměstnanosti v regionu Burgenland od poválečného období do současnosti, včetně analýzy příčin jejích výkyvů. Práce se rovněž zabývá makroekonomickou a socioekonomickou charakteristikou tohoto regionu. V závěru praktické části je provedena komparace s českou úrovní nezaměstnanosti a také nástin předpokládaného vývoje.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses