Finanční analýza PEGAS NONWOVENS S.A. - Havlíček, David (2013)
Cílem bakalářské práce je provedení finanční analýzy společnosti Pegas Nonwovens, S. A. za roky 2007 - 2012. Práce je rozdělena na dvě základní části. První část je teoretická a je zde vymezen veškerý metodický aparát. Druhá část je praktická, skládá se z analýzy vybraných ukazatelů, bonitního scoringového modelu a regresní analýzy tržeb. V této části jsou dále porovnány výsledky podniku s výsledky konkurenční firmy působící ve stejném odvětví. V závěru je výsledek práce okomentován a je vyhodnocena celková finanční situace podniku.