Komparace státní pomoci bankovnímu sektoru v EU během nedávné finanční krize - Bížová, Barbora (2013)
Bakalářská práce popisuje a porovnává nástroje krizové řízení použité při řešení finanční krize z roku 2008 ve vybraných zemích EU, a to v návaznosti na nástroje vycházející z návrhu směrnice o krizovém řízení. Ze závěrů Evropské unie vyplývá, že jejich zavedení je důležité především kvůli včasnému zásahu, neefektivnosti nástrojů předchozích a snížení dopadů zátěže na daňové poplatníky. Práce využití těchto nástrojů hodnotí jako přínosné, pouze se staví kriticky k podobě nástrojů řešení použitých na kyperský bankovní systém.