Komparace státní pomoci bankovnímu sektoru v EU během nedávné finanční krize - Bížová, Barbora; Pfeifer, Lukáš; Misic, Viktorija; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce popisuje a porovnává nástroje krizové řízení použité při řešení finanční krize z roku 2008 ve vybraných zemích EU, a to v návaznosti na nástroje vycházející z návrhu směrnice o krizovém řízení. Ze závěrů Evropské unie vyplývá, že jejich zavedení je důležité především kvůli včasnému zásahu, neefektivnosti nástrojů předchozích a snížení dopadů zátěže na daňové poplatníky. Práce využití těchto nástrojů hodnotí jako přínosné, pouze se staví kriticky k podobě nástrojů řešení použitých na kyperský bankovní systém.
Vedoucí práce: Lukáš Pfeifer
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses