Do jaké míry je sladěn hospodářský cyklus ve společenství ASEAN? - Kubš, Josef (2013)
Téma bakalářské práce se zaměřuje na zkoumání sladěnosti ekonomických cyklů skrze korelaci růstu reálného HDP a korelaci inflace. Cílem je zjistit vhodnost a podobu případné měnové unie ve společenství ASEAN. Práce dále zkoumá výhody a převážně nevýhody měnových unií, přičemž se zabývá zejména důsledky plynoucími z nesourodých reakcí na hospodářské výkyvy. ASEAN jako celek neprokázal velkou sladěnost ekonomických cyklů. Navzájem silně korelovány v obou ukazatelích byly pouze Filipíny, Malajsie a Thajsko. Zde existuje, dle kritéria sladěnosti ekonomických cyklů, prostor pro možnou měnovou unii.