Do jaké míry je sladěn hospodářský cyklus ve společenství ASEAN? - Kubš, Josef; Pfeifer, Lukáš; Zajíček, Miroslav, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Téma bakalářské práce se zaměřuje na zkoumání sladěnosti ekonomických cyklů skrze korelaci růstu reálného HDP a korelaci inflace. Cílem je zjistit vhodnost a podobu případné měnové unie ve společenství ASEAN. Práce dále zkoumá výhody a převážně nevýhody měnových unií, přičemž se zabývá zejména důsledky plynoucími z nesourodých reakcí na hospodářské výkyvy. ASEAN jako celek neprokázal velkou sladěnost ekonomických cyklů. Navzájem silně korelovány v obou ukazatelích byly pouze Filipíny, Malajsie a Thajsko. Zde existuje, dle kritéria sladěnosti ekonomických cyklů, prostor pro možnou měnovou unii.
Vedoucí práce: Lukáš Pfeifer
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses