Islámské bankovnictví - Gasymov, Mekhman (2013)
Záměrem této bakalářské práce je nejdříve představit základní principy islámu a islámského práva šaríe, ze kterých islámské banky pramení. Poté seznámit s finančními technikami a nástroji islámského bankovnictví. Následně rozebrat strukturu finančních výkazů islámské banky. Ke srovnání obou typů bankovnictví dochází v průběhu celé práce. V závěru je poté cílem uvést rozdíly v obecné rovině fungování a hospodaření těchto bank, a výhody a nevýhody islámského bankovnictví. Pozornost je též věnována srovnání teoretického konceptu s praxí.