Islámské bankovnictví - Gasymov, Mekhman; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Leová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Záměrem této bakalářské práce je nejdříve představit základní principy islámu a islámského práva šaríe, ze kterých islámské banky pramení. Poté seznámit s finančními technikami a nástroji islámského bankovnictví. Následně rozebrat strukturu finančních výkazů islámské banky. Ke srovnání obou typů bankovnictví dochází v průběhu celé práce. V závěru je poté cílem uvést rozdíly v obecné rovině fungování a hospodaření těchto bank, a výhody a nevýhody islámského bankovnictví. Pozornost je též věnována srovnání teoretického konceptu s praxí.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses