Finanční plán jako součást podnikatelského plánu při založení společnosti - Svobodová, Lenka (2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku sestavení finančního plánu nově vznikající společnosti. Práce mapuje celý proces vzniku společnosti s ručením omezeným, avšak hlavním cílem je vytvoření realistického finančního plánu. Práce se dále okrajově zabývá problematikou možného financování mladých společností, tzv. "start-upů". Předmětem podnikání je poskytování služby v podobě analýzy zákaznických dat zejména firmám na základě aplikace a cloudových služeb. Práce je rozdělena na metodickou a praktickou část. Cílem metodické je přiblížit čtenáři používanou metodologii výpočtů a v praktické části se již zaměřuje na konkrétní vstupy a výstupy firmy v horizontu tří let v oblasti IT služeb. Závěr práce je věnován zhodnocení vypočítaných výstupů a konkrétním krokům k založení společnosti.