Clearing CDS kontraktů prostřednictvím centrálních protistran - Nevrla, Matěj (2013)
Cílem této práce je podat přehled o poli centrálního clearingu CDS kontraktů a zhodnotit jeho pozitiva a negativa. Popisuji, jak probíhá vývoj regulace v této oblasti. Také se zabývám příčinami, které vedly regulatorní orgány k zavedení této povinnosti a to především těmi, které jsou spojeny s finanční krizí. Práce uvádí základní pojmy spojené s CDS, vývoj a účastníky trhu s CDS. Dále analyzuje rizika spojená s CDS a uvádí možnosti řešení rizika protistrany.