Clearing CDS kontraktů prostřednictvím centrálních protistran - Nevrla, Matěj; Dvořák, Petr, 1960-; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této práce je podat přehled o poli centrálního clearingu CDS kontraktů a zhodnotit jeho pozitiva a negativa. Popisuji, jak probíhá vývoj regulace v této oblasti. Také se zabývám příčinami, které vedly regulatorní orgány k zavedení této povinnosti a to především těmi, které jsou spojeny s finanční krizí. Práce uvádí základní pojmy spojené s CDS, vývoj a účastníky trhu s CDS. Dále analyzuje rizika spojená s CDS a uvádí možnosti řešení rizika protistrany.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses