Mandatorní výdaje v ČR se zaměřením na stavební spoření - Vaculík, Matěj; Urbánek, Václav; Dugová, Alena, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá státní podporou stavebního spoření. Zaměřuje se na zavedení účelovosti finančních prostředků poskytovaných z veřejných rozpočtů a na možné úspory v modelu stavebního spoření. Nejprve jsou charakterizovány mandatorní výdaje, jejich strukturu a vývoj nejvýznamnějších položek, které je formují. V další části jsou navrženy jednotlivé varianty změn v systému stavebního spoření tak, aby byla zavedena účelovost státní podpory. Provedenou analýzou jednotlivých možností a zhodnocením dopadů na státní rozpočet, stejně jako na stavební spořitelny, jsem dopěl k závěru, že zavedení účelovosti pouze na státní podporu splňuje všechna požadovaná kritéria a zajišťuje udržitelnost stavebního spoření do budoucna.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses