Ekonomická výkonnost a mezipodnikové porovnání v oboru výroby piva - Krupička, Petr (2013)
Tato diplomová práce se zabývá komplexní analýzou ekonomické výkonnosti odvětví výroby piva v České republice v letech 2007 - 2011. V teoreticko-metodologické části přehledně shrnuje postupy ekonomické analýzy a soustavy analýz odvětví. V praktické -- analytické části nejprve vymezuje zkoumané odvětví, představuje nejvýznamnější zástupce odvětví a poté aplikuje metody a postupy vysvětlené v teoreticko-metodologické části. Výsledky interní a externí analýzy odvětví slouží k identifikaci jeho silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb, jejichž vztahy a závažnost posuzuje SWOT analýza. Na základě výsledků provedených analýz jsou v závěru této práce formulována doporučení pro potenciální zvýšení ekonomické výkonnosti odvětví výroby piva v České republice.