Ekonomická výkonnost a mezipodnikové porovnání v oboru výroby piva - Krupička, Petr; Špička, Jindřich, 1981-; Mezera, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zabývá komplexní analýzou ekonomické výkonnosti odvětví výroby piva v České republice v letech 2007 - 2011. V teoreticko-metodologické části přehledně shrnuje postupy ekonomické analýzy a soustavy analýz odvětví. V praktické -- analytické části nejprve vymezuje zkoumané odvětví, představuje nejvýznamnější zástupce odvětví a poté aplikuje metody a postupy vysvětlené v teoreticko-metodologické části. Výsledky interní a externí analýzy odvětví slouží k identifikaci jeho silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb, jejichž vztahy a závažnost posuzuje SWOT analýza. Na základě výsledků provedených analýz jsou v závěru této práce formulována doporučení pro potenciální zvýšení ekonomické výkonnosti odvětví výroby piva v České republice.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses