Vybrané nástroje získávání a výběru pracovníků v současnosti - Hapáková, Veronika (2013)
V této diplomové práci se věnuji vybraným nástrojům získávání a výběru uchazečů a to konkrétně klasickému formátu životopisů a sociálním sítím, jako je LinkedIn a Facebook. Práce je rozdělena na teoretickou část, kde podle dostupné literatury a internetových zdrojů obecně popisuji personální práci, a personalistiku, dále pracovníka a jeho pracovní výkon a motivaci. Důležitou součástí je představení způsobů získávání potenciálních uchazečů a pak popis používaných nástrojů, tedy popis životopisu a sociálních sítí. Praktická část se věnuje dotazníkovému výzkumu struktury a obsahu životopisů a pro uchazeče tak představuje unikátní pohled personalistů. Druhý výzkum se zabývá sociálními sítěmi a jejich využítím mezi personalisty. Tento výzkum probíhal formou řízených rozhovorů. Závěr práce shrne výsledky obou výzkumů.