Dopady případné legalizace prostituce na rozpočtové příjmy vybraných obcí v regionu Severozápadních Čech - Lhotská, Veronika; Poláková, Olga, 1944-; Chmelová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zabývá dopady případné regulace prostituce na daňové rozpočtové příjmy vybraných obcí. Z analýzy aktuálního Návrhu zákona o regulaci prostituce a Zákona o rozpočtovém určení daní vyplývá, že obce by měly nárok především na podíl z výnosu daně z příjmu. Komparací vypočtených odhadů daňových rozpočtových příjmů mezi jednotlivými obcemi bylo zjištěno, že nejvíce zasažené obce by měly největší přírůstky rozpočtových příjmů. Toto pravidlo by bylo porušeno především velikostí obce, kdy podle Zákona o rozpočtovém určení daní velkým obcím přísluší neproporcionálně větší přírůstek rozpočtových příjmů. Tím dochází k přerozdělení výnosu z daně z příjmu od menších více zasažených obcí k méně zasaženým větším obcím. Odhadnuté daňové rozpočtové příjmy z regulace prostituce by tvořily zanedbatelnou část na celkových příjmech všech zkoumaných obcí.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses