Analýza návštěvnosti domácích zápasů české fotbalové reprezentace - Strnad, Ondřej (2013)
V této práci je zkoumáno působení vybraných faktorů na návštěvnost domácích zápasů české fotbalové reprezentace v letech 2001 -- 2013. Návštěvností je v této práci myšlena procentuální zaplněnost stadionu. Získaná data byla podrobena ekonometrické analýze a lineární regresní model odhalil významné faktory ovlivňující návštěvnost. I přes malé množství pozorování a další problémy, se kterými se modely potýkají, se potvrdilo, že cena vstupenek nemá významný vliv na návštěvnost reprezentačních zápasů. Podařilo se potvrdit významný vliv typu zápasu, který byl hrán, kdy kvalifikační zápas zvedá návštěvnost o 13,62 %. Domněnka o významném vlivu atraktivity soupeře se nepotvrdila. Druhou významnou proměnnou se ukázalo město, ve kterém byl zápas hrán. Při zápasech mimo Prahu byla návštěvnost vyšší o 16,92 %.