Privatizace bytového fondu města Volary od 90. let do současnosti - Jánská, Hana; Poláková, Olga, 1944-; Sunega, Petr, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Hlavním cílem práce je analýza procesu privatizace bytového fondu města Volary s důrazem na zásady prodeje, finanční stránku privatizace a specifické problémy spojené s privatizací městského bytového fondu vyplývající z poválečného vývoje města. Proces privatizace bytového fondu měst je přirozeným důsledkem liberalizace trhu s bydlením a znovuobnovení instituce soukromého vlastnictví. Formou komparativní analýzy jsou charakterizovány přístupy k liberalizaci trhu s bydlením ve dvou tranzitivních ekonomikách - České republice a Estonsku. Z pohledu využitých nástrojů a podpory určitých forem bydlení jsou následně analyzovány dosavadní koncepce bytové politiky v České republice.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses