Měnová politika Bank of England po finanční krizi 2007/2008 - Kopejtko, Marek (2013)
Předmětem bakalářské práce je měnová politika Bank of England a její změny v reakci na globální finanční krizi. Práce uvádí nástroje měnové politiky používané před finanční krizí a jejich fungování. Dále popisuje průběh a dopady krize na finanční systém ve Spojeném království včetně zestátnění značné části bankovního sektoru. Práce prezentuje motivy pro změnu instrumentů měnové politiky společně s možnostmi přeměny její celkové koncepce. Definuje nekonvenční měnovou politiku Bank of England - kvantitativní uvolňování, jeho fungování a faktory ovlivňující jeho účinnost a dopady.