Měnová politika Bank of England po finanční krizi 2007/2008 - Kopejtko, Marek; Koderová, Jitka; Dohányos, Vojtech; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Předmětem bakalářské práce je měnová politika Bank of England a její změny v reakci na globální finanční krizi. Práce uvádí nástroje měnové politiky používané před finanční krizí a jejich fungování. Dále popisuje průběh a dopady krize na finanční systém ve Spojeném království včetně zestátnění značné části bankovního sektoru. Práce prezentuje motivy pro změnu instrumentů měnové politiky společně s možnostmi přeměny její celkové koncepce. Definuje nekonvenční měnovou politiku Bank of England - kvantitativní uvolňování, jeho fungování a faktory ovlivňující jeho účinnost a dopady.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses