Fiskální politika a hospodářský cyklus v ČR - Mikláš, Martin; Czesaný, Slavoj, 1940-; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem práce je podrobně analyzovat fiskální politiku a její vztah k hospodářskému cyklu v ČR, nutnost konsolidace veřejných financí ČR a v neposlední řadě problematikou státního dluhu ČR. Na základě těchto kritérií budou v práci analyzovány, jak struktura fiskálních příjmů, tak i výdajů v období od roku 1995 do současnosti, včetně odhadů budoucího vývoje a to nejen ve vtahu ke konvergenčním kritériím, ale i cílům, jeţ si stanovila současná vláda. Reálnost stávajících a plánovaných opatřenou jsou v této práci dány do kontextu, jak se současným hospodářským cyklem, tak i vývojem veřejných financí v ČR.
Vedoucí práce: Slavoj Czesaný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses