Osudy podniků zprivatizovaných ve 2. vlně kupónovéprivatizace - Hanzl, Jiří; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Pícl, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce si klade za cíl zmapovat vývoj společností, které prošly druhou vlnou kupónové privatizace ve čtyřech průřezových letech do roku 2010. Vývoj společností z kuponové privatizace nebyl zatím komplexně zmapován v takto dlouhém období. Cílem je zjištění vlastnické struktury jednotlivých společností včetně určení těch společností, u kterých si stát ponechal vliv. Druhá oblast zaměřená na hospodaření společností se soustředí především na množství společností, které během minulého období zanikly, jakým způsobem a jaké jsou jejich hospodářské výsledky ve vzájemném srovnání v jednotlivých odvětvích a letech. Na základě informací o vlastnické struktuře je provedeno srovnání ekonomické efektivnosti v závislosti na velikosti podílu největšího akcionáře. Poslední oblast zkoumání se zaměřuje na obchodování s emisemi akcií, kdy do roku 2002 docházelo k ukončování obchodovatelnosti a změně podoby akcií, kterou využila necelá polovina společností.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses