Transpozice a implementace vybraných ustanovení legislativy EU o dani z přidané hodnoty do českého práva - Houdek, Leoš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Hajdíková, Taťána; Paikert, Ota (2013)
Práce obsahuje analýzu vybraných ustanovení evropské a české legislativy týkajících se daně z přidané hodnoty se zaměřením na specifickou roli daňových dokladů v mechanizmu fungování DPH. Smyslem práce je posouzení kvality transpozice a implementace evropského práva do českého právního řádu a rozbor vybraných pravidel s ohledem na jejich dopad na hospodářskou praxi. Výsledkem práce je návrh konkrétních změn některých ustanovení jak evropské, tak národní právní normy směřující ke snížení administrativní zátěže na straně ekonomických subjektů a k efektivnímu výběru daně
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: evropské právo; daňová harmonizace; harmonizace práva; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; European law; tax harmonization; harmonization of laws; master's theses