Finanční situace juniorů a seniorů v ČR a v dalších zemích EU - Kolaříková, Andrea (2013)
Práce definuje hlavní pojmy spojené s problematikou finanční situace domácností v České republice. Cílem bylo zaměřit se na ty nejvýznamnější, které s pojmem finanční situace souvisí, jako je příjem, nezaměstnanost, zadluženost a chudoba. Práce zahrnuje analýzu finanční situace domácností "juniorských" -- s mladými přednosty a domácností "seniorských" -- se staršími přednosty. Výsledky analýzy nám pomohou identifikovat rizikové faktory, které jsou typické pro domácnosti ocitající se pod hranicí chudoby, a naopak příznivé faktory typické pro domácnosti, které jsou na tom po finanční stránce lépe