Finanční situace juniorů a seniorů v ČR a v dalších zemích EU - Kolaříková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Bartošová, Jitka; Bína, Vladislav, 1979- (2013)
Práce definuje hlavní pojmy spojené s problematikou finanční situace domácností v České republice. Cílem bylo zaměřit se na ty nejvýznamnější, které s pojmem finanční situace souvisí, jako je příjem, nezaměstnanost, zadluženost a chudoba. Práce zahrnuje analýzu finanční situace domácností "juniorských" -- s mladými přednosty a domácností "seniorských" -- se staršími přednosty. Výsledky analýzy nám pomohou identifikovat rizikové faktory, které jsou typické pro domácnosti ocitající se pod hranicí chudoby, a naopak příznivé faktory typické pro domácnosti, které jsou na tom po finanční stránce lépe
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: osobní finance; mladí lidé; senioři; sociální politika; modelování a simulace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; personal finance; young adults; older people; social policy; modeling and simulation; master's theses