Efektivnost působení Státního fondu rozvoje bydlení v ČR v posledním desetiletí - Ryšková, Kateřina (2012)
Zásahy státu do bytového trhu se staly běžným nástrojem podpory zajištění bytového standardu a přístupu domácností k bydlení. Obecná část práce se zabývá transformací bytové politiky, kdy vedle výkonné moci vznikl mimorozpočtový fond SFRB jako jeden z nástrojů, které stát využívá k intervencím do bytového trhu. Cílem práce je analýza efektivnosti působení SFRB, a to nejen z hlediska zákona č. 211/2000 Sb., kterým byl zřízen, ale i z hlediska činností Fondu a koordinace programů státní podpory bydlení realizovaných prostřednictvím MMR, a dále celkového nastavení fungování Fondu.