Vliv pracovního práva na situaci na trhu práce v letech 2007 – 2012 v ČR - Drahota, Jiří (2013)
Cílem bakalářské práce je analýza pracovního poměru, jeho jednotlivých typů a jejich dopadů na trh práce. Práce analyzuje jakým způsobem a jestli vůbec mají změny v této oblasti pracovního práva vliv na trh práce, jsou-li v praxi nové instituty využívány, potažmo jaký je současný stav legislativy. Česká pracovněprávní úprava je komparována v rámci konceptu flexicurity zákonných ustanovení. Analýze jsou taktéž podrobeny jednotlivé dílčí novelizace týkající se zkoumané oblasti práva v letech 2007 -- 2012. Dále je rozboru podrobena problematika nelegální práce (švarcsystému).