Vliv dekriminalizace drog na spotřebu alkoholu v Portugalsku - Vávra, Vít; Běláčková, Vendula, 1982-; Šarapatka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato práce analyzuje dopady dekriminalizace drog v Portugalsku. Statistickou metodou studentův t-test práce srovnává situaci na drogových trzích v Portugalsku, Španělsku a Itálii (země se srovnatelnými socio-geografickými podmínkami) a porovnává vývoj cen drog, dostupnosti drog a prevalence užívání drog v těchto státech. Dále je regresivní analýzou odhadována cenová elasticita poptávky po drogách v těchto státech. Dekriminalizace neměla dle zjištěných výsledků na vývoj zkoumaných veličin jednoznačný vliv. Cenovou elasticitu poptávky po drogách se kvůli nekvalitním datům nepodařilo naměřit.
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses