Řešení úpadku reorganizací – ekonomické dopady na hospodářství ČR - Ruta, Adam (2013)
V roce 2008 nabyl účinnosti Zákon o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon). Ten novým způsobem upravuje procesy týkající se předlužených podniků a podniků v platební neschopnosti a zavádí řešení úpadku reorganizací. Cílem diplomové práce je zhodnotit ekonomické dopady zavedení reorganizace na české hospodářství. Výzkum provedu na aktuálním seznamu podniků, které v letech 2008-2012 prošly či stále prochází reorganizací, vypracuji jejich analýzu a šetření, jehož výstupem bude určení makroekonomických a mikroekonomických dopadů do hospodářství ČR.