Konec trhu periodického tisku v současné podobě? - Machulda, Ondřej; Kubala, Ondřej; Žantovský, Petr, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce provádí analýzu současných trendů na trhu periodického tisku, pomocí nástrojů statistické analýzy predikuje jeho budoucí vývoj a z toho vyvozuje závěry, jaké budou mít tyto predikce dopady na subjekty působící na tomto trhu. Teoretická část se zabývá vlivem hospodářského cyklu na indikátory trhu periodického tisku, následně vymezuje subjekty působící na daném trhu a analyzuje vývoj na trhu od roku 1990 až po současnost. Empirické část práce analyzuje současné trendy na trhu periodického tisku od roku 2006-2012, poté z využitím nástrojů statistické analýzy vytváří krátkodobé prognózy průměrného prodaného nákladu a hrubých inzertních příjmů a analyzuje možnosti, jak mohou subjekty působící na tomto trhu bojovat proti stávajícím trendům. Závěr práce dává konkrétní doporučení vydavatelským subjektům, jak se s negativními trendy vyrovnat.
Vedoucí práce: Ondřej Kubala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses