Flexibilní formy práce v České republice a Nizozemsku - Ježková, Barbora; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Pavlíček, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce je zaměřena na výzkum a komparaci úrovně flexibility trhu práce v České republice a Nizozemsku. Flexibilita trhu práce je významným nástrojem hospodářské politiky, který zvyšuje zaměstnanost. Cílem diplomové práce je analýza flexibilních forem zaměstnávání v České republice a Nizozemsku a komparace systému nestandardních pracovních úvazků v těchto dvou zemích. První část práce obsahuje výklad teoretických přístupů k flexibilitě trhu práce. V druhé části práce je provedena komparativní a faktoriální analýza českého a nizozemského trhu práce. V průběhu řešení práce jsou srovnány pracovněprávní normy obou zemí, na podkladě statistických dat LFS (Labour Force Servey) je provedeno vyhodnocení úrovně flexibility trhu práce v obou zemích a vyhodnocení kvality flexibilních pracovních úvazků a důvody jejich využívání. Na základě zjištěných výsledků jsou navržena doporučení pro hospodářskou politiku České republiky.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses