Rozvoj kvality péče a služeb v domovech pro seniory - Mimrová, Kateřina (2013)
Bakalářská práce "Rozvoj kvality péče a služeb v domovech pro seniory" se zabývá současným systémem sociální péče o seniory a jeho dopady na rozvoj kvality péče a služeb v pobytových zařízeních pro seniory. Předmětem zkoumání je zjistit, do jaké míry legislativou zavedená inspekce poskytování sociálních služeb napomáhá v praxi zkvalitňování poskytované péče a jak nastavený systém financování přispívá k reálnému rozvoji sociálních služeb. Vyvození konkrétních závěrů je podloženo informacemi získanými na základě dotazníkového šetření v domovech pro seniory registrovaných v okrese Praha-východ.