Analýza faktorů vedoucí domácnosti na Mělnicku k topení environmentálně šetrnějšími palivy - Mužíková, Hana (2013)
Cílem práce je zjistit, jaké determinanty ovlivňují domácnosti při výběru paliva k vytápění jejich obydlí. Dotazníkové šetření provedené formou osobních strukturovaných rozhovorů se zástupci 70 domácností v oblasti Mělník -- Chloumek, poskytlo informace o faktorech ovlivňujících respondenty při volbě způsobu vytápění. Vícenásobnou regresní analýzou bylo dokázáno, že mezi hlavní faktory patří věk a vzdělání respondentů, celkový příjem domácnosti a velikost obydlí. Avšak statistická významnost těchto prediktorů je poměrně nízká. Pro více vypovídající výsledky by bylo zapotřebí většího množství dat.