Analýza faktorů vedoucí domácnosti na Mělnicku k topení environmentálně šetrnějšími palivy - Mužíková, Hana; Louda, Jiří; Malý, Vítězslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem práce je zjistit, jaké determinanty ovlivňují domácnosti při výběru paliva k vytápění jejich obydlí. Dotazníkové šetření provedené formou osobních strukturovaných rozhovorů se zástupci 70 domácností v oblasti Mělník -- Chloumek, poskytlo informace o faktorech ovlivňujících respondenty při volbě způsobu vytápění. Vícenásobnou regresní analýzou bylo dokázáno, že mezi hlavní faktory patří věk a vzdělání respondentů, celkový příjem domácnosti a velikost obydlí. Avšak statistická významnost těchto prediktorů je poměrně nízká. Pro více vypovídající výsledky by bylo zapotřebí většího množství dat.
Vedoucí práce: Jiří Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses