Zabezpečení žen v těhotenství a mateřství a jejich ochrana v pracovně-právních vztazích v ČR a ve vybraných evropských zemích - Freibergová, Tereza; Prachař, Ondřej; Pikhart, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Narození dítěte přináší do života rodiny a zejména ženy velké změny. Jedním z průvodních jevů tohoto období je snížení příjmu rodiny. Proto, chce-li stát bojovat proti fenoménu stárnutí populace či nízké porodnosti, je jeho podpora a ochrana během tohoto období nezbytná. Práce popisuje současnou podobu systému sociálního zabezpečení a pracovně-právní ochrany žen v těhotenství a mateřství na území České republiky a detailně představuje jednotlivé dávky, které jsou v případě vzniku zákonem předvídané sociální události z tohoto subsystému poskytovány. Zároveň je provedena komparace našeho systému se systémy vybraných evropských států.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses